joi, 28 martie, 2024

Messi, Ronaldo si Neymar raman fotbalistii cu cele mai ‘GRASE’ salarii din lumea fotbalului

Distribuie:

Publicat:

Argentinianul Lionel Messi, portughezul Cristiano Ronaldo şi brazilianul Neymar rămân şi în acest sezon cei trei fotbalişti plătiţi cel mai bine, potrivit unei estimări a revistei France Football, citată de AFP, preluată de Agerpres.

În dosarul său special "Salariile starurilor", care va apărea marţi, France Football calculează veniturile vedetelor acestui sport, în funcţie de salariul brut şi de sumele aşteptate din publicitate în sezonul 2019-2020, la care se adaugă primele şi bonusurile din stagiunea precedentă.

Potrivit acestei metodologii, Messi ar urma să încaseze 131 de milioane de euro, unul mai mult decât anul trecut pentru atacantul echipei FC Barcelona. La Juventus, Ronaldo ar încasa 118 milioane de euro (+5). Neymar completează podiumul, cu 95 milioane de euro (+4,5) la PSG.

Prin comparaţie, campionul mondial francez Antoine Griezmann (FC Barcelona) vine pe locul cinci, cu 38,5 milioane de euro.

Din 2013, Messi, Cristiano Ronaldo şi Neymar sunt singurii care au urcat pe podium, fiind la mare distanţă de ceilalţi jucători, notează France Football.

La antrenori, Diego Simeone (Atletico Madrid) se află pe primul loc, cu 40,5 milioane de euro, potrivit aceleiaşi metode de calcul. Simeone este urmat de Antonio Conte (Inter Milano), cu 30 milioane de euro, şi Pep Guardiola (Manchester City), cu 27 de milioane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img