vineri, 29 martie, 2024

Meteo: Canicula nu cedeaza – cod portocaliu si galben

Distribuie:

Publicat:

Nici joi nu scapam de canicula, pentru unele zone meteorologii au emis avertizare de tip cod portocaliu.

In Capitala se vor inregistra 36 de grade la amiaza, iar minima noptii va ajunge la 20 de grade.

Pe litoral va fi vreme buna pentru plaja si baie in apa marii. Vor fi 29 de grade la Constanta, 28 la Costinesti, 29 la Eforie Nord, Mamaia si Vama Veche.

29 de grade se vor inregistra si la Brasov, 25 la Predeal, 26 la Poiana Brasov, 27 la Paraul Rece si Bran, 28 la Moeciu si 27 la Busteni.

In vestul tarii va fi canicula si 33 de grade la Cluj Napoca, 36 la Oradea, Arad si Timisoara, 35 la Caransebes si 34 la Zalau.

Meteorologii anunta 33 de grade la Botosani, 31 la Suceava si Piatra Neamt, 32 la Iasi, 33 la Bacau si Vaslui, 34 la Focsani si 33 la Galati.

Se vor mai inregistra 31 de grade la Sibiu, 35 la Ramnicu Valcea, 36 la Targu Jiu, 33 la Ploiesti, 35 la Giurgiu, 34 la Rosiori de Vede si Craiova, 36 la Drobeta Turnu Severin, 33 la Slobozia, 32 la Tulcea si 33 la Braila.

Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit si pentru joi codul portocaliu de canicula valabil pentru judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin.

Si codul galben de canicula a fost prelungit pentru ziua de joi pentru judetele Maramures, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dolj, Olt, Teleorman, Dambovita, Giurgiu si Ilfov (inclusiv Capitala).

Si vineri, 14 august, in Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei, vestul si sudul Oltenei si sud-vestul Munteniei, temperaturile maxime vor atinge din nou 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Judetele Maramures, Salaj, Cluj, Hunedoara, Alba, Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman se vor afla sub cod galben de canicula.

Judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin raman si vineri sub cod portocaliu de canicula. Vor fi in continuare temperaturi maxime de 37-38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img