joi, 25 aprilie, 2024

METEO: Primavara isi intra in drepturi. Vezi cum va fi vremea la inceput de weekend

Distribuie:

Publicat:

Vremea se va incalzi in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi temporar noros. Se vor semnala averse si trecator descarcari electrice, mai ales dupa-amiaza si seara, in Maramures, Crisana, local la munte, in Transilvania, in jumatatea de nord a Moldovei si izolat in Banat.

In zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Cu totul izolat, in nord, cantitatile de apa vor putea depasi 10-15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, dar local in nord-vestul si centrul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 11 si 23 de grade.

PROGNOZA METEO PENTRU VINERI, 14 aprilie

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, exceptand regiunile sudice si sud-estice, unde vor fi mai ridicate decat acestea. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza si noaptea cand pe arii restranse in nordul, centrul si nord-estul tarii vor fi ploi de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice. In nordul Carpatilor Orientali, mai ales la altitudini mari, vor fi si precipitatii slabe sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul va sufla slab si moderat, temporar si local cu intensificari in majoritatea regiunilor, dar mai ales in zona montana inalta. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 si 22 de grade, iar cele minime intre 1 si 10 grade, mai coborate in depresiuni.

Pe arii restranse, noaptea, in Transilvania si Maramures, se va produce bruma.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img