vineri, 29 martie, 2024

Meteorologii au emis o ALERTA pentru toata Romania! Schimbari semnificative ale vremii vor avea loc in aceste zile

Distribuie:

Publicat:

ANM a emis o alerta valabila pentru toata tara. Vor fi perioade de disconfort termic ridicat, dar si ploi torentiale, insotite de descarcari electrice si vijelii. 

ANM anunta, in intervalul 23 iunie, ora 13.00 – 24 iunie, ora 04.00, instabilitate atmosferica accentuata si disconfort termic in toata tara. In intervalul mentionat, vor fi perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Maramures, Transilvania, Crisana, Banat si Moldova, precum si in zonele de deal si de munte din restul teritoriului, iar in cursul noptii de vineri spre sambata (23/24 iunie), local, si in Dobrogea si Muntenia.

Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electricevijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse, indeosebi in Maramures, Transilvania si la munte, 40…50 l/mp.

In dupa-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, in regiunile sud-vestice si sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, izolat mai ridicate in sudul Olteniei.

Nota: La sfarsitul saptamanii, in special in jumatatea de sud a tarii, in orele dupa-amiezelor, disconfortul termic se va mentine ridicat si local vremea va fi caniculara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img