joi, 25 aprilie, 2024

Meteorologii avertizeaza! Cod galben de vant puternic si ploi abundente in 29 de judete ale tarii. Precipitatiile vor depasi 30 de litri pe metru patrat

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta ca 29 de judete intra, sambata, la ora 9.00, sub cod galben de vant puternic si ploi abundente. Vantul va avea intensificari de pana la 75 de kilometri pe ora, mai puternic la munte, si vor fi averse insotite de descarcari electrice. Se vor inregistra cantitati de apa de 30-40 de litri/mp, in timp ce duminica, la munte, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar spre seara se va depune un strat nou de zapada.

Codul galben emis de ANM intra in vigoare sambata dimineata, de la ora 9.00, si este valabil pana duminica noapte, ora 23.00, in acest interval urmand sa fie inregistrate intensificari ale vantului, ploi abundente si instabilitate atmosferica, precum si o racire accentuata duminica.

Astfel, incepand de sambata dimineata, in Banat, Crisana, Maramures, apoi in cea mai mare parte a Transilvaniei, precum si local in Oltenia pe timpul noptii, vantul va avea intensificari de 55-60 de km/h, temporar 65-7 de km/h. La munte, in special in Carpatii Meridionali, vantul va fi mai puternic, atingand la rafale 80-100 de km/h.

Din a doua parte a zilei de sambata, va ploua abundent, urmand sa se inregistreze cantitati de apa de 15-25 de l/mp, iar in vest si nord vest local 30-40 de l/mp. Vor fi averse insotite de descarcari electrice si conditii de grindina.

Meteorologii spun ca sambata vremea va fi calda pentru aceasta perioada din an, dar duminica se va raci accentuat, iar temperaturile vor scadea cu 10-12 grade Celsius. La munte, ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare, iar spre seara, in special in Carpatii Orientali, se va depune un strat nou de zapada.

De asemenea, ANM a emis si o informare meteorologica pentru ziua de duminica, potrivit careia in Muntenia, Dobrogea si Moldova vantul va avea intensificari de 45-55 de km/h, temporar 60 de km/h si vor fi intervale de timp cu averse insotite de descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi, pe arii restrane, 15 litri/mp. Va fi mai rece decat sambata, iar temperaturile vor fi in jurul celor normale pentru prima zi de aprilie, spun meteorologii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img