News Flash:

Metoda "accidentul", o moda printre infractorii din judetul Vaslui

15 Septembrie 2013
2275 Vizualizari | 0 Comentarii
Tot mai multi vasluieni au cazut victime infractorilor, fiind inselati prin metoda "accidentul". De la inceputul acestui an, nu mai putinj de 60 de vasluieni au facut plangere la Politie dupa ce si-au dat seama ca au fost inselati.

In ciuda mediatizarii, uneori, excesive a cazurilor acestui tp de inselaciune, inca mai sunt persoane care cad in plasa infractorilor. Metoda folosita de pungasi este una extrem de simpla, dar foarte eficienta. 

Victima este aleasa la intamplare, prin formarea unei combinatii de numere din retelele de telefonie fixa, ori dupa studierea si obtinerea unui minim de date referitoare la membrii familiei, numele, locul de domiciliu sau resedinta al acestora.  

Apelantul afirma ca este fiul sau nepotul potentialei victime, sustine ca a comis un accident rutier in urma caruia victima, in general un copil, este ranita grav. Motiveaza ca are vocea schimbata din cauza emotiilor sau ranilor, ca se afla la spital ori in arestul politiei, solicitand toti banii care se gasesc in casa pentru rezolvarea situatiei.   

Conversatia continua prin interventia telefonica a "avocatului", al doilea infractor, care realizeaza instructajul: daca se detine telefon fix, receptorul va fi luat din furca si asezat alaturi, nu se discuta cu nimeni datorita gravitatii faptei, victima este indrumata sa coboare in fata blocului sau sa iasa in fata portii unde se va  prezenta o persoana desemnata de avocatsi se cer date de la victima privind semnalmente si vestimentatie pentru a fi  recunoscuta de "delegatul" avocatului.   

In ultimul timp s-au inmultit cazurile in care la domiciliul victimelor se deplaseaza taximetristi, care preiau banii. Acestia sunt in general contactati prin dispecerat si li se da  comanda pentru adresa victimei. Ulterior, dupa preluarea banilor, conducatorii de taxi sunt trimisi tot prin dispecerat la o alta adresa, unde legaturile  infractorilor preiau banii si achita contravaloarea cursei.  

Un ultim astfel de caz s-a petrecut acum cateva zile, cand o femeie in varsta de 50 de ani, din suburbia Brodoc a fost contactata pe telefonul fix de catre un barbat care i s-a adresat cu apelativul "mama", pretinzand ca este fiul sau. Acesta i-a comunicat ca a accidentat un copil pe o trecere de pietoni. 

In continuarea convorbirii a intervenit o persoana, care s-a recomandat drept avocata fiului victimei. Pentru a-l scapa pe fiul sau de pedeapsa inchisorii, trebuie platita operatia copilului si a solicitat ca femeia sa dea toti banii din casa unei persoane care va veni la domiciliul ei. La locuinta femeii s-a prezentat un tanar de aproximativ 20-25 ani, care a ridicat suma de 30.000 lei, bani pe care partea vatamata ii pusese intr-un plic. Ulterior, in momentul in care fiul sau a revenit la domiciliu, victima a realizat ca a fost inselata si a anuntat politia.

Sursa: adevarul.ro

metoda accidentul vaslui politie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034898 (s)