vineri, 29 martie, 2024

Metoda incarcarii telefonului mobil inca functioneaza: 30 de zile de arest pentru escrocul de la Negresti

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii negreșteni au probat activitatea infracțională a unui bărbat care ar fi înşelat mai multe persoane.

Polițiști din cadrul Poliției orașului Negrești efectuează cercetări față de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Mureș, bănuit de comiterea a 3 infracțiuni de înșelăciune și o infracțiune de tentativă la înșelăciune.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în perioada 19 – 21 septembrie 2021, bărbatul bănuit de comiterea înșelăciunilor ar fi contactat telefonic mai multe persoane vătămate, cu vârstele cuprinse între 50 și  90 de ani, din orașul Negrești, județul Vaslui, și ar fi pretins că este reprezentantul unei companii de telefonie mobilă. Victimele au fost informate că ar fi câștigat un premiu în valoare de 38.300 lei, drept răsplată pentru achitarea la timp a facturilor emise de respectiva companie. De asemenea, acestora li s-ar fi solicitat să reîncarce contul unui număr de telefon mobil, cu mai multe coduri de reîncărcare ale operatorului de telefonie mobilă.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este estimat la 4.800 lei și nu a fost recuperat.

În ziua de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Negrești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au efectuat o percheziție domiciliară în județul Mureș. În urma efectuării percheziției au fost identificate și ridicate, în vederea confiscării, mai multe telefoane și cartele telefonice, folosite la comiterea infracțiunilor.

  În data de 21 noiembrie a.c., bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, iar în data de 22 noiembrie a.c. instanța de judecată a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

             De asemenea, în cadrul dosarului penal, se efectuează cercetări și față de o femei, în vârstă de 32 de ani, din județul Mureș, aceasta fiind cercetată în stare de libertate.

     Polițiștii vasluieni efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor două persoane.

 

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel înșelăciuni, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui vă recomandă un minim de măsuri de autoprotecție:

 

Manifestați prudență și verificați dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este real, prin apelarea serviciilor de informații/asistență clienți ale operatorului!

Nu achitați niciodată sume în avans pentru ridicarea unor eventuale premii!

        Nu dați curs instrucțiunilor primite prin telefon de la persoane necunoscute, care pretind că diverse calități!

          Nu depuneți sume de bani în conturile unor persoane pe care nu le cunoașteți! Aceeași recomandare trebuie să o aveți în vedere dacă persoane necunoscute vă solicită, sub orice pretext, să reîncărcați cartele telefonice!         

În cazul în care primiți un astfel de telefon, anunțați imediat Poliția prin apel la 112, așteptați recomandări din partea unui polițist și respectați-le întocmai!

 

Apelăm totodată la persoanele care au rude apropiate ce se încadrează în profilul victimelor înșelăciunilor să ia legătura cu acestea și să le prevină,  pentru a nu cădea în plasa răufăcătorilor.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img