marți, 23 aprilie, 2024

Metoda inedita de a impiedica elevii sa copieze la examene

Distribuie:

Publicat:

Autoritatile irakiene au oprit functionarea internetului pe teritoriul tarii in anumite zile, timp de cateva ore, pentru ca elevii sa nu copieze la examene, potrivit datelor companiei DYN Research, care se ocupa de monitorizarea intreruperilor in functionarea serviciului de internet pe glob.

Datele centralizate de companie arata ca accesul la internet a fost blocat in zilele de sambata, duminica si luni, exact in intervalul orar in care se desfasurau examenele. Acelasi lucru s-a intamplat si anul trecut.

Ministrul irakian al comunicatiilor nu a comentat pe marginea acestei chestiuni si nu a oferit vreo informatie pe contul sau de Facebook. Intr-un mesaj email obtinut de grupul pentru apararea drepturilor omului SMEX, o companie locala care furnizeaza servicii de internet si-a alertat clientii asupra opririi functionarii internetului in zilele respective, iar in motivatie mentiona un ordin venit de la ministerul irakian la comunicatiilor. Earthlink, o alta companie furnizoare de internet, a postat pe contul sau de Facebook un anunt similar.

Potrivit portalului Vocativ.com, si alte state au recurs la aceeasi tactica pentru a-i impiedica pe elevi sa incerce sa copieze la examene: Uzbekistanul a oprit in 2014 internetul la nivelul intregii tari in timpul examenelor nationale si statul indian Gujarat a oprit retelele mobile de internet in acest an timp de patru ore in timpul testului national pentru contabili.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img