marți, 19 martie, 2024

Metode de preventie a cancerului: 7 schimbari pe care sa le faci in stilul de viata

Distribuie:

Publicat:

La nivel mondial, în 2020 s-au înregistrat aproximativ10 milioane de decese din cauza cancerului. Schimbările de viață pot ajuta la prevenție.

La nivel mondial, potrivit Agenției Internaționale pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), în 2020 s-au înregistrat aproximativ 10 milioane de decese din cauza cancerului, ceea ce crește riscul ca boala să aibă impact la un moment dat asupra noastră sau a unei persoane dragi nouă. În timp ce factorii genetici nu pot fi controlați, există câteva modalități prin care putem preveni apariția acestei boli.

Majoritatea cancerelor pot fi prevenite prin schimbările stilului de viață. Ceea ce mâncăm, cât de des facem sport sau cât de mult alcool consumăm sunt aspecte esențiale de care trebuie să ținem cont pentru a preveni. Potrivit Societății Americane de Cancer (ACS) peste patru din 10 cazuri de cancer sunt asociate factorilor stilului de viață pe care îi putem schimba.

Metode de prevenție a cancerului

Nu fuma

Fumatul produce 20% dintre toate tipurile de cancer și 30% dintre toate decesele de cancer. 80% dintre cancerele de plămâni duc la deces atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților și sunt produse de fumat. De asemenea, fumatul este asociat și altor forme de cancer precum gură, gât, rinichi, ficat, vezică, stomac, colon și pancreas.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img