miercuri, 24 aprilie, 2024

Metode simple pentru a curata ficatul de toxine

Distribuie:

Publicat:

Denumit si “uzina” organismului, ficatul este cel mai mare organ din corp si are un rol important in buna lui functionare. Pentru a-l mentine sanatos, este esential sa-l curatam de toxine.

Cu rolul de a regla circulatia sangelui,ficatul este cel care produce aminoacizii si substantele ce ajuta la regenerarea si detoxifierea organismului. Ficatul se afla in fiecare zi sub presiunea tuturor substantelor chimice introduse in organism care afecteaza functiile hepatice,iar pentru a-l pastra sanatos trebuie sa-l curatam de toxine.

Metode simple pentru a curata ficatul de toxine

Apa cu lamaie si usturoiul stimuleaza enzimele
"Dimineata, imediat dupa ce ne trezim, trebuie sa bem un pahar de apa calduta in care am stors zeama unei lamai. Astfel, ficatul va fi stimulat sa produca mai multe enzime si va scapa de toxinele acumulate. Evident, nu trebuie sa adaugati zahar in aceasta limonada. Un important rol hepatoprotector are si usturoiul, care contine substante ce stimuleaza enzimele din ficat, dar este bogat si in alicina si seleniu, substante ce protejeaza ficatul", explica dr. Laurentiu Luca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img