marți, 23 aprilie, 2024

Micii cu mustar, o bomba cu ceas pentru sanatatea ficatului si a inimii

Distribuie:

Publicat:

Micii cu muștar, alături de pâine sau cartofi prăjiți, plus nelipsita bere de după masă, sunt o bombă cu ceas pentru inimă și ficat. Abundența de sare, grăsimi, carbohidrați și aditivi de tot felul suprasolicită toate organele. Dacă ai un obicei din a consuma astfel de alimente frecvent, drumul la medic s-ar putea să fie necesar curând. 

Micii cu muștar sunt preferați de mulți români, fie că vorbim de ziua de 1 Mai, sărbători religioase, zile aniversare sau mini-concedii petrecute la iarbă verde. Problema este că alimentele de acest tip sunt foarte bogate în grăsimi și sare, care cresc nivelul colesterolului și riscul de hipertensiune sau ficat gras.

O singură felie de pâine neagră, un mic și un pic de muștar pot conține și 21 de aditivi alimentari. Totodată, consumăm aproape 8 grame de sare la 100 de grame de produs. Asta în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă maximum 5 grame de sare pe zi.

Câte calorii au micii și câți aditivi conțin

Micii cu muștar și pâinea neagră sunt departe de ceea ce preparau bunicii și străbunicii noștri. Asta pentru că actualele produse sunt pline de aditivi alimentari și de sare, adăugate în cantități industriale, „ca să dea gust”.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img