marți, 16 aprilie, 2024

Microbuz căutat de autorităţile din Belgia, oprit la Albița

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un microbuz marca Mercedes Sprinter care figurează în bazele de date ca fiind furat din Belgia.

În ziua de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 01.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un microbuz marca Mercedes Sprinter cu număr de înmatriculare specific Belgiei.

 Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că atât microbuzul , cât şi plăcuţele de înmatriculare aplicate pe acesta, figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, semnalări introduse de autoritățile din Belgia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autovehiculul din Italia, de la un cetăţean de origine marocană şi că nu are cunoştinţă despre faptul că microbuzul în cauză şi plăcuţele acestuia sunt furate sau implicate în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul  în valoare de 100.000 de lei şi plăcuţele de înmatriculare, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img