vineri, 19 aprilie, 2024

Microbuze radiate din circulatie,descoperite de politistii de frontiera vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat doi barbati care conduceau autovehicule radiate din circulatie de autoritatile belgiene, respectiv, germane.

* In data de 27 noiembrie , in jurul orei 00.30, la P.T.F. Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat la controlul de frontiera, Sergiu C., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 38 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Olanda.

“Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul in cauza, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca microbuzul nu figureaza inmatriculat in Olanda si ca, potrivit seriei de sasiu, figureaza inmatriculat si radiat din circulatie doar din Belgia.”declara Irina Mirica,purtator de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca a cumparat microbuzul din Belgia, contra sumei de 4.000 euro si la sfarsitul lunii noiembrie, in schimbul sumei de 250 euro, i-au fost eliberate numerele de inmatriculare specifice Olandei. De asemenea, acesta a mai declarat ca nu avea cunostinta despre neregulile constatate.

* In data de 28 noiembrie, in jurul orei 15.00, la P.T.F. Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat la controlul de frontiera, Anatolie P., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 43 de ani, conducand un microbuz marca Volkswagen, model LT46, inmatriculat in Olanda.

“Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul in cauza, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca microbuzul nu figureaza inmatriculat in Olanda si ca, potrivit seriei de sasiu, figureaza inmatriculat si radiat din circulatie doar din Germania.”mai adauga Irina Mirica

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca microbuzul a fost cumparat de un prieten al sau, de la o societate de profil din Olanda, contra sumei de 11.000 euro si ca el conduce acest microbuz in baza unei procuri, in R. Moldova. De asemenea, acesta a mai declarat ca nu avea cunostinta despre neregulile constatate.

In ambele cazuri, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img