News Flash:

MICROSOFT ROMANIA A PREMIAT 5 ELEVI BARLADENI

13 Aprilie 2017
2249 Vizualizari | 0 Comentarii
Singurul lucru de valoare si de necontestat sunt copiii talentati care se gasesc in Barlad. Pentru cei care inca mai au nevoie de dovezi sa creada aceasta afirmatie, ultima performanta a elevilor de la Colegiul  National „ Gheorghe Rosca Codreanu” vine sa confirme acest lucru.    
 
Cinci elevi din clasele X-XI, coordonati de profesorul de informatica Vlad Giurcanu: Antonio Ganea, Filip Gagiu, Teodor Ciripescu, Tudor Rosca si Diana Salavastru (graphic designer) sunt „ vinovatii” pentru aceasta performanta. 
 Proiectul este PESNA ( Project especially shaped for national awarness).Este un joc care isi propune sa construieasca o perspectiva a temelor universale precum lupta binelui impotriva raului utilizand tehnologia si mesajul basmelor romanesti.. Organizatorii Techsoup si Microsoft Romania au plasat in primele 4 cele mai bune proiecte si cel mai bun/distractiv joc. Au fost aproape 200 de participanti compunand 16 echipaje din toata tara.  
 
„  Programul «Opening Opportunities» se afla deja la a treia editie, insa aceasta a fost prima participare a elevilor din Barlad. Noi am avut mai multe proiecte inscrise de la Colegiul «Codreanu», insa nu toate au trecut de fazele preliminare. A fost o jurizare a etapelor preliminare si o etapa de calificare la faza finala, iar de la scoala noastra un singur echipaj a fost selectionat sa lucreze intre octombrie 2016 – februarie 2017 la acest proiect. La final, intre 7-9 aprilie, echipajul si-a prezentat proiectul in fata unor comisii de la Microsoft Romania. «PESNA» poate rula pe orice dispozitiv si este un joc ce-si propune sa construiasca o perspectiva a temelor universale, precum lupta binelui impotriva raului, utilizand tehnologia si mesajul basmelor populare romanesti. Eroul este Harap-Alb. Ceea ce s-a prezentat la Bucuresti este un scenariu de joc bazat pe basmul «Povestea lui Harap-Alb»”, a declarat profesorul Vlad Giurcanu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012728 (s)