joi, 28 martie, 2024

„Micuta rusoaica” din Barlad are un nou premiu in portofoliu – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Muzeul municipal “Vasile Parvan” din Barlad a organizat, in cadrul sesiunii stiintifice dedicate marelui istoric care patroneaza spiritual institutia, o sesiune dedicata tinerelor talente. Elena Jidanasu, micuta membra de clasa a II-a a Clubului de limba rusa de la Vaslui a participat la acest concurs de creatii si a fost premiata.

Poezia creata de ea in romana se numeste ,,Dansul frunzelor". La concurs, micuta Elena Jidanasu si-a recitat creatia mai intai in romana si apoi in limba rusa, prezentandu-se astfel  "intrucat sunt membra a Clubului de limba rusa de la Liceul Teoretic ,,Mihail Kogalalniceanu" din Vaslui, ma prezint cu o poezie compusa de mine si pe care, cu ajutorul doamnei profesoare Eugenia Cretanu am tradus-o in limba rusa. Asadar, va voi recita aceasta poezie si in limba rusa, si in limba romana.”
Talentul i-a fost recompensat de juriu, Elena fiind laurata a diplomei de merit a acestui concurs "pentru cea mai frumoasa creatie literara".

Elena Jidãnasu, eleva la Scoala „Episcop Iacov Antonovici” din Barlad, a cistigat diploma de merit, echivalentul premiului I, la sectiunea Recitari a Olimpiadei Internationale de Limba Rusa „Russkoe Slovo” , editia 2018.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img