joi, 28 martie, 2024

Mihaela Bilic: Care este, totusi, secretul oamenilor slabi

Distribuie:

Publicat:

Dr. Mihaela Bilic, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, a dezvăluit pentru Adevarul secretele oamenilor slabi şi dă detalii despre cum ne sabotează mintea în lupta cu kilogramele în plus.

"În majoritatea cazurilor, persoanele slabe sunt persoane care nu iubesc brâzeturile, care nu iubesc lucrurile grase. Când îi auzi că vorbesc despre brânză şi caşcaval şi vezi grimasa de pe faţa lor: „vai, nu-mi place“, „vai miroase“. Instinctiv, ei ar prefera tot ce este dietetic, tot ce este fad. Această lipsă de apetenţă pentru gust îi duce în situaţia de a fi slabi, dar este un lucru pe care nu-l putem învăţa. Aşa te naşti. Şi lucrul acesta nu se poate dobândi de persoanele care iubesc mâncarea.

Mai există o categorie de persoane extrem de active, de agitate, e o trăsătură de personalitate şi care din cauza acestei hiperexcitaţii mentale, în momentul în care mănâncă, o fac neacordând atenţie, gândindu-se la altele. Mănâncă puţin pentru că sunt mereu pe grabă. Cu siguranţă, acest tip de conduită vine la pachet şi cu un metabolism extrem de accelerat. Nici acest lucru nu-l putem dobândi. Şi este interesant că şi în cazul lor, chiar dacă sunt aşa, cu vârsta, se mai potolesc. Adică e bună zicala: „mănâncă cât mai poţi, pentru că va veni o zi când n-o să-ţi mai permiţi“. Iar în ultima categorie de astfel de persoane care par slabe şi par a putea mânca orice fără să se îngraşe mai sunt cei care-şi controlează cu foarte mare atenţie, cu multă voinţă şi mult efort alimentaţia şi care, aparent, nu au niciun fel de problemă de siluetă. Însă ce trebuie observat în cazul lor este că tu îi vezi mâncând, numai că nu-ţi pui problema şi poate că nici ei nu vor să recunoască că respectiva masă este singura din ultimele trei zile. Sau că următoarele trei zile or să fie doar cu iaurt tocmai pentru ca să-şi „plătească“ excesul de calorii pe care l-au făcut. Deci este vorba despre un tip de comportament extrem de organizat, de disciplinat, ca să nu spun dictatorial. Şi atunci, în public faci paradă că mănânci orice, iar apoi îţi restricţionezi extrem de puternic alimentaţia ca, pe o medie de trei zile, să rezulte un aport caloric extrem de mic şi în acest fel silueta să fie păstrata", spune cunoscutul nutritionist. F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img