vineri, 19 aprilie, 2024

Mihaela Bilic: Cel mai dietetic si echilibrat aliment

Distribuie:

Publicat:

Mancarurile traditionale nu ingrasa, daca sunt preparate corect, spune Mihaela Bilic, medic nutritionist. De asemenea, daca vrei sa nu iei in greutate, trebuie sa fii zgarcit cu uleiul, recomanda nutritionistul.

“Mancarea traditionala ingrasa daca gatim dupa metode traditionale: cu foarte multa grasime, cu multa prajealaulei. Altfel, ciorba este cel mai dietetic si echilibrat alimenttocanita, pentru ca are sos, inseamna legumele si carnea puse laolalta, gatit tot in mediul umed, ceea ce face ca produsul sa fie usor de digerat. Singurul lucru de care trebuie sa tinem cont este uleiul. Sa fim foarte zgarciti cu sticla de ulei. intr-o lingura de ulei avem 100 de calorii si atunci toata portia de tocanita nu are 100 de calorii, cat are o lingura de ulei”, spune dr. Bilic, citat de Agerpres.

Medicul sustine ca nu exista alimente nesanatoase, ci mult prea concentrate in grasimi, zahar, calorii, prea mult procesate, deshidratate.

“Acelea sunt, mai degraba, un fel de concentrat de alimente si atunci ele trebuie mancate rar si cu foarte multa grija la cantitate. Nu este nici un aliment nesanatos prin definitie. Tot ce este comestibil face bine organismului. in prezent, nesanatos se refera la potentialul lui de a ingrasa si atunci toate aceste produse mult industrializate, datorita concentratiei mari de zahar sau de grasimi trebuie mancate in cantitate mica si rar”, puncteaza ea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img