News Flash:

Mihaela BIlic recomandă: Alimentul care luptă împotriva ulcerului gastric

18 Iunie 2021
701 Vizualizari | 0 Comentarii
broccoli 990x661

Ulcerul gastric este o afecțiune care se manifestă în urma dezvoltării unor răni la nivelul mucoasei gastrice. În prezent, aproximativ 10% din populația lumii suferă de această afecțiune, care în majoritatea cazurilor este cauzată de o infecție bacteriană. Deși acestea pot fi tratate cu ajutorul antibioticelor, un aliment miraculos luptă eficient împotriva ulcerului gastric și durerilor de stomac.

Majoritatea cazurilor de ulcer gastric sunt provocate de o infecție bacteriană. Astfel, afecțiunea nu este cauzată de excesul de acid gastric, ci de o cauză care se poate elimina dacă este depistată în timp util. Iată ce aliment este recomandat pentru a trata ulcerul gastric, benefic și pentru ameliorarea durerilor de stomac.

Alimentul care luptă împotriva ulcerului gastric

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie care este legătura dintre infecțiile bacteriene și ulcerul gastric, precum și alimentul care este eficient în tratarea afecțiunii.

„Broccoli pentru durerile de stomac

În 2005 Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. 3/4 dintre ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice cum se credea în trecut.

Nimeni nu a crezut că la un pH=2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar că trăiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase și ulcerul e instalat.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1043 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045899 (s)