vineri, 26 aprilie, 2024

Mihai Chirica si Traian Basescu participa la lansarea candidatului PUN pentru Primaria municipiului Chisinau

Distribuie:

Publicat:

Traian Basescu si Mihai Chirica participa la conferinta de lansare a candidatului Partidului Unitatii Nationale in alegerile locale pentru Primaria municipiului Chisinau. La finalul manifestarii Traian Basescu i-a multumit personal public lui Mihai Chirica pentru sprijinul acordat candidatului PUN la Primaria Chisinau.

***Stire in curs de actualizare***

 

CITESTE SI: Iasul a semnat declaratia de unire cu Republica Moldova

O initiativa depusa de alesii locali ai Partidului Miscarea Populara (PMP) Iasi a fost adoptata cu succes de municipalitatea ieseana. Proiectul a constat in adoptarea de catre Consiliul Local Iasi a unei declaratii de unire a Romaniei cu Republica Moldova, obiectiv din care PMP a facut deja un proiect de tara.

"Partidul Miscarea Populara (PMP) Iasi saluta decizia Primariei municipiului Iasi de a semna declaratia de unire a Republicii Moldova cu România. Initiativa, lansata de consilierii locali ai PMP înca din prima parte a lunii martie prin intermediul unei propuneri de hotarâre de Consiliu Local, depusa în data de 14 martie, a prins astazi (ieri-n.r.) contur. Indiferent de forma adoptata de catre Consiliul Local Iasi si de numele documentului, important este ca Iasul va sta alaturi de orasele si judetele care si-au asumat declaratiile de unire si care au promis, prin semnarea acestor documente simbolice, faptul ca vor face tot ce le sta în putinta pentru a reîntregi România", a spus deputatul PMP Petru Movila, presedintele PMP Iasi.

Recent, alesii judeteni ai PMP au depus la Consiliul Judetean o astfel de initiativa, proiectul fiind adoptat de plenul institutiei. "La nivelul judetului Iasi, PMP a fost prima voce care a solicitat Primariei Iasi si Consiliului Judetean sa adopte câte o declaratie de unire. Faptul ca propunerea a fost preluata si transpusa în diferite variante de catre reprezentantii celor doua entitati demonstreaza clar faptul ca propunerea a fost îmbratisata de toti actorii politici de la nivelul judetului Iasi, ceea ce nu poate decât sa ne bucure. Mai ales pe mine, pentru ca, în calitate de deputat, în 2007 am deschis primul cabinet parlamentar la Chisinau, iar ulterior am facut primele demersuri pentru deschiderea unui consulat al Republicii Moldova la Iasi", a mai spus parlamentarul iesean.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img