joi, 18 aprilie, 2024

Mihai Daraban: ‘Camera de Comert si Industrie a Romaniei militeaza pentru acordarea unui sprijin mai substantial intreprinderilor mici si mijlocii’

Distribuie:

Publicat:

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) militează pentru acordarea unui sprijin mai substanţial întreprinderilor mici şi mijlocii, raportat la viitorul cadru financiar multianual, a declarat, miercuri, la Bruxelles, preşedintele CCIR, Mihai Daraban, potrivit agerpres.ro.

 

"Ca membru Eurochambers, Camera de Comerţ şi Industrie a României militează pentru acordarea unui sprijin mai substanţial pentru întreprinderile mici şi mijlocii, raportat la viitorul cadru financiar multianual, prin programele europene specifice, COSME+ şi ERASMUS+. Ne dorim, de asemenea, ca aceste programe să fie concentrate pe formarea profesională, obiectiv pe care CCIR îl urmăreşte cu consecvenţă", a declarat Daraban.

Conform unui comunicat al CCIR, Mihai Daraban a participat miercuri la Adunarea Extraordinară a Membrilor Eurochambres, desfăşurată la Sediul TOBB din Bruxelles. Cu această ocazie, preşedintele CCIR a avut o întâlnire de lucru cu comisarul european pentru buget şi resurse umane, Gunther Oettinger, pe tema sprijinului financiar acordat întreprinderilor mici şi mijlocii.

Această întâlnire vine în urma vizitei oficiale făcută de comisarul european la Bucureşti, la finele anului trecut, cu prilejul căreia acesta a declarat că "o aprobare rapidă a viitorului cadru bugetar multianual al Uniunii Europene de către liderii naţionali şi de Parlamentul European va arăta dacă Europa mai este capabilă de acţiune în faţa unor asemenea provocări".

Totodată, în cadrul evenimentului, au fost dezbătute o serie de teme cu o importanţă majoră pentru camerele de comerţ şi industrie europene, precum lansarea platformei comunitare "Chamber +" şi organizarea Adunării Plenare Eurochambers, ediţia de vară.

"Este o onoare pentru Camera de Comerţ şi Industrie a României faptul că va organiza cea de-a 125-a ediţie a Adunării Plenare Eurochambers în acest an, la Bucureşti, în luna iunie. Membrii Asociaţiei, proveniţi din 44 de state, vor dezbate cu această ocazie subiecte de o importanţă majoră pentru Eurochambers, precum bugetul sau viitorul asociaţiei. În ceea ce priveşte lansarea platformei 'Chamber +', sub umbrela acesteia vor fi create 'comunităţi de interese', prin aderarea a diverse camere locale, regionale şi naţionale din întreaga Europă care împărtăşesc interese comune şi care sunt dispuse să lucreze împreună într-un context european. 'Chamber +' va fi o modalitate modernă de comunicarea virtuală şi cooperare între membri şi se va constitui într-o unealtă foarte importantă care poate aduce beneficii considerabile', a subliniat Mihai Daraban.

Asociaţia Camerelor Europene de Comerţ şi Industrie (Eurochambers) este una dintre cele mai mari organizaţii de reprezentare a mediului de afaceri, reprezentând peste 20 de milioane de companii prin intermediul a 44 de membri şi o reţea europeană de 1.700 de camere regionale şi locale. Mai mult de 93% din aceste întreprinderi sunt întreprinderi mici şi mijlocii. Membrii direcţi ai Eurochambres sunt asociaţii naţionale ale Camerelor de Comerţ cu sediul în 26 de ţări ale Uniunii Europene, ţările Asociaţiei Europene a Liberului Schimb şi unele ţări din Europa de Est, din Balcanii de Vest şi din ţările mediteraneene. Eurochambres reprezintă, serveşte şi promovează Camerele de Comerţ şi Industrie Europene prin lobby, dezvoltarea de proiecte şi servicii către membri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img