vineri, 29 martie, 2024

Mihai Daraban: ‘Nu avem o criză economică în România. Avem o criză a energiei’

Distribuie:

Publicat:

România nu trece printr-o criză economică, ci printr-o criză a energiei, dar un lucru care ne preocupă foarte mult este deficitul balanţei comerciale, a declarat, miercuri seara, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.

"Noi suntem entitatea care evită şi chiar îi rugăm pe decidenţi să evite cuvântul criză economică, pentru că demobilizăm şi consumatorul şi producătorul. Nu avem o criză economică în România. Avem o criză a energiei, care, de bine, de rău, este valabilă în toată Europa. Şi cred că această mână de lucru mai ieftină ne creează un avantaj în această criză. Cred că trebuie să fim optimişti, pentru că, mă uitam, industria are o pondere semnificativă în Produsul Intern Brut. Practic, din zona profitului, sau mai bine zis, ponderea cea mai mare a profitului este realizată de industrie. Şi acest lucru nu poate decât să ne bucure. Categoric, pe noi la Camera de Comerţ, ne va preocupa foarte mult, şi sper să intre o dată mai adânc în agenda publică, deficitul balanţei comerciale a României", a declarat Daraban, la Gala "Topul Naţional al Firmelor 2022".

El a subliniat că anul trecut România avea un deficit comercial de 23,8 miliarde de euro de euro, faţă de 18,3 miliarde euro cu un an înainte şi de 8,7 miliarde euro în 2015, iar anul acesta, în opinia sa, se va închide "cu prefixul 3", respectiv 31-32 de miliarde de euro, potrivit Agerpres.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img