News Flash:

Mihai Eminescu a fost omagiat la Vetrisoaia – FOTO

16 Iunie 2017
6288 Vizualizari | 1 Comentarii
In dimineata zilei de 15 iunie, in frumoasa localitate vasluiana Vetrisoaia, in zona locuintei lui Ioan Macnea, fost edil al localitatii, era agitatie mare. “Popasul Spiritului” a fost gazda unei ceremonii de depunere de coroane in cinstea marelui poet al Romaniei – Mihai Eminescu. La festivitate au participat autoritati locale, in frunte cu actual primar, Corneliu Stinga, persoane din judetul Iasi, dar si scriitori din judetul Vaslui.  Prezent la fata locului a fost si preotul din sat, care a oficial o mica slujba religioasa. De asemenea, merita mentionata prezenta celor de la Ansamblul Folcloric „Floricica de pe Prut”.

La eveniment au participat si profesoare si educatoare din zona municipiului Husi, care au fost insotite de prichindeii pe care ii au in grija.

 “Este o zi deosebita pentru noi, romanii. Este ziua in care omagiem o personalitate remarcabila, pe poetul Mihai Eminescu, prin a carui intreaga creatie limba si cultura romana au dobandit un loc de cinste in Europa si in lume. Mai mult decat atat, Mihai Eminescu a fost, prin clarviziunea si patriotismul sau vibrant, un spectator angajat al epocii sale si, prin aceasta, reprezinta un model pentru generatia de astazi. Mihai Eminescu a crezut in capacitatea romanilor de a fi solidari cu tara lor. Sunt un ferm sustinator al tolerantei, libertatii de exprimare si al diversitatii culturale si, totodata, sunt foarte mandru de valorile noastre culturale. Eminescu, Brancusi, Enescu, Ionescu si toti marii intelectuali, artisti si creatori romani, sunt adevarati unificatori ai acestei tari, care ne-au ajutat sa ne construim identitatea si sa tinem capul sus in lume“, a declarat Corneliu Stinga, primarul comunei vasluiene Vetrisoaia.

Galerie Foto

bzv_3-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Violeta  | #7814
Ma bucur ca mai exista presa care isi aminteste de Eminescu. S-au realizat ceva actiuni in acest sens, dar nevazute si neauzite de presa. Am vazut multe postari pe facebook unde oameni simpli au omagiat pe marele poet, asa cum s-a priceput fiecare. Televiziunile n-au avut timp si majoritatea ziarelor ocupate cu stiri de doi bani (cica asa citesc romanii - lucru total neadevarat) au ignorat si acest eveniment ca pe multe altele atat de importante pentru inima romanilor.
Adauga comentariu

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042428 (s)