marți, 16 aprilie, 2024

Mihai Gainusa a fost centralist pe vremea lui Ceausescu! A facut Liceul de Telecomunicatii, ca sa primeasca apartament de la stat

Distribuie:

Publicat:

Mihai Gainusa n-a aterizat la radio imediat dupa terminarea studiilor, desi asa pare. Prima oara, vocea lui s-a auzit pe fir cand lucra pe post de centralist!

Nascut in 1970, Mihai Gainusa a facut scoala in comunism, iar alegerile i-au fost influentate, desigur, de optiunile profesionale ale acelor vremuri. La 30 de ani de la absolvirea Liceului de Posta si Telecomunicatii, prezentatorul si realizatorul de radio ne-a vorbit despre motivele care l-au impins catre aceasta institutie si despre primul job, care n-a fost unul de vis.

„Am facut acest liceu in speranta ca voi avea o slujba in domeniu si un apartament alocat, caci asa se proceda. Am facut liceul respectiv, am si lucrat cativa ani ca telefonist la o centrala, dar a venit Revolutia si n-am pupat apartament, ci doar ani pe cartea de munca”, a marturisit Mihai Gainusa, acum in varsta de 48 de ani.

Perioada in care a lucrat pe post de centralist a avut insa si o latura buna: l-a obisnuit cu munca in ture. Astfel ca atunci cand a intrat in radio, n-a avut probleme cu trezitul dimineata ca sa semneze condica la matinal.

„Am prins lucrul in trei ture, lucram si noaptea, indiferent daca era sambata ori duminica. Faceam sedinta, mi se preda tura la sase dimineata si gata! Dupa patru ani de prins dimineata in paine, mi-a fost usor sa trec la programe matinale”, poveesteste Mihai, care in prezent se ocupa de matinalul National FM alaturi de Oana Paraschiv.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img