joi, 25 aprilie, 2024

Mihai Tudose: Avem nevoie de un Guvern aflat in stare de alerta

Distribuie:

Publicat:

Premierul desemnat Mihai Tudose a afirmat, in plenul Parlamentului, la prezentarea programului de guvernare, ca PSD isi asuma responsabilitatea politica asupra programului economic si ca Guvernul va respecta toate angajamentele de pe plan extern.

„Stimati colegi, sunt parlamentar vechi, stiu foarte bine care sunt asteptarile dumneavoastra”, a spus Tudose.

”Fondul suveran de investitii si dezvoltare este gata de ceva timp. Ca ministru al Economiei m-am ocupat de constructia lui. Acum Fondul va deveni operational in cel mai scurt timp. El va da un semnal foarte puternic dat de Romania mediului de afaceri”, a spus Tudose.

„Inteleg ca a existat o frana la Guvernul Grindeanu”

Mihai Tudose a declarat ca a existat “o frana” in activitatea Guvernului Grindeanu pe care el trebuie sa o transforme in acceleratie. 

“Inteleg ca a existat o frana, iar mie mi s-a spus sa transform aceasta frana in acceleratie. Si asta am sa fac”, a spus Tudose. El a sustinut ca Romania are nevoie de un guvern “nerelaxat, aflat in stare de alerta, de preocupare, de efort permanent”.

Romania se afla intr-un moment economic bun, dar are nevoie de “o crestere viguroasa” a investitiilor si a veniturilor la buget, a mai spus, joi, premierul desemnat Mihai Tudose.

Romania se afla intr-un moment economic bun. Avem crestere economica, avem crestere a industriei, avem crestere a veniturilor, o crestere a consumului. Ceea ce ne lipseste e o crestere viguroasa a investitiilor si o crestere a veniturilor la buget. Pentru acest lucru imi place sa cred ca am fost adus in fruntea acestui Guvern, pentru a improspata atitudinea pe care Guvernul o are fata de investitii“, a spus Tudose.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img