marți, 16 aprilie, 2024

Mihai Tudose, in centrul unui scandal! Legaturi dubioase cu un cunoscut om de afaceri!

Distribuie:

Publicat:

Amanunte incendiare ies la iveala in legatura cu fostul premier Mihai Tudose! Ilie Carabulea, omul de afaceri care controleaza banca Carpatica, i-a facut un cadou de zile mari lui Mihai Tudose. In 2013, in perioada in care se duceau batalii subterane pentru impunerea unui apropiat de-a lui Carabulea la conducerea ASF, Mihai Tudose, la data aceea, presedintele Comisiei Economice a Camerei Deputatilor, avea un Mercedes ML!  Masina, cu seria de sasiu WDC 1641211A636181, a fost transferata pe numele Dianei, dupa ce tatal sau a lovit-o, iar cei de la societatea lui Ilie Carabulea, Carpatica Asig SA au reparat-o pe banii firmei, falsificand un dosar de dauna CASCO.

O „inginerie” ca la Carpatica
Concret, Radu Mustatea, un colaborator foarte apropiat al lui Carabulea, avea un Mercedes ML, identic cu cel al lui Mihai Tudose. Mustatea a mers la directorul Directiei daune din cadrul Carpatica si i-a cerut sa-i faca rost de piesele necesare repararii masinii lui Tudose si sa deschida dosar de dauna, lucru care s-a si realizat. Insa, cand a trebuit sa se plateasca piesele, Mustatea i-a zis sa amane si dosarul s-a inchis.

Apoi a fost deschis un dosar fictiv pe masina lui Mustatea si s-au platit piesele pentru masina lui Tudose, care au fost montate la un service auto din Bucuresti. Insa, comanda de piese si factura fusesera emise, potrivit documentelor aflate in posesia noastra, cu doua saptamani inainte pe numarul de la sasiul masinii Mercedes ML a lui Tudose. Actualul prim-ministru nu avea o polita CASCO pentru a justifica la o adica, legal, montarea pieselor, avand doar una RCA la Carpatica, pe baza careia se platesc despagubiri doar persoanelor pagubite in caz de accident, nu si proprietarului. Societatea Safety Car Com SRL, furnizor de piese auto, a emis, pe 8 martie 2013, o factura (facsimil) pe numele societatii de asigurari, inregistrata la Carpatica cinci zile mai tarziu. Safety primise comanda de piese de la Carpatica pe 5 martie, pentru Mercedes ML cu seria de sasiu WDC 1641211A636181, masina care avea sa treaca, in acte, Dianei Tudose, fiind inmatriculata sub numarul BR 42 CAT.

Un intreg dosar a fost falsificat! Detalii halucinante

In data de 19 martie, 2013, un intreg dosar aflat pe numele de Mustatea a fost falsificat. Lucru petrecut in decursul unei zile. La data aceea, Mustatea a declarat pe proprie raspundere ca si-a gasit masina lovita intr-o parcare. Potrivit anumitor surse alea evz.ro, la Carpatica nu exista documente si facturi care sa ateste ca autoturismul a fost reparat.  In aceeasi zi, 19 martie, firma de piese auto a trimis pe mail oferta pentru piesele comandate deja, din 5 martie si facturate pe 8 martie, pe datele masinii lui Tudose. Din oferta trimisa pe mail, pentru autoturismul actualului premier s-au montat doar patru din sase piese, desi nu exista niciun dosar de dauna, Casco ori RCA, care sa justifice montarea pieselor pe Mercedesul ML al lui Tudose.

De ce a fost ''servit'' Ilie Carabulea de catre Mihai Tudose?
Mihai Tudose era important pentru „gruparea Carpatica” din doua motive: era presedintele comisiei pentru politica economica din Camera Deputatilor si avea relatii apropiate cu Mircea Ursache, vicepresedintele desemnat de PSD la conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara. El este cel care, in calitate de presedinte al comisiei economice, a avizat pozitiv o modificare a legii, printr-o Ordonanta de Urgenta, prin care se alegeau membri neexecutivi ai conducerii ASF. Cu ajutorul modificarii sustinute de Tudose a fost posibila numirea lui Marian Mirzac, omul lui Carabulea, in conducerea ASF, tocmai pentru a proteja, dupa cum au demonstrat procurorii, interesele Carpatica Asig.

Mustatea, prieten la catarama cu Mihai Tudose
Dupa ce a inceput colaborarea cu Carpatica Asig, Radu Mustatea, fost director la Astra Asigurari, a dezvoltat, potrivit unor fosti sefi de la societatea lui Carabulea, o relatie de prietenie cu Mihai Tudose. Mustatea a fost desemnat de Carabulea sa tina legatura cu Tudose, prin intalniri in Bucuresti. Aceleasi surse sustin ca fostul premier s-a deplasat in cateva randuri la Sibiu unde a avut intalniri cu Carabulea. Mustatea a fost angajat, de Carabulea, consultant strategic al societatii Carpatica Asig alaturi de Dacian Vinereanu si Marian Mirzac. El avea misiunea de a coafa datele financiare dezastruoase ale Carpatica, dar si rolul de a proteja societatea de asigurari de controalele ASF. Mirzac a fost promvat in functia de director general Carpatica Asig, iar Mustatea a ocupat un loc in consiliul de administratie al societatii. Pe 7 ianurie 2018 i-am cerut un punct de vedere premierului de atunci Mihai Tudose, pe mailul presa•gov.ro, dar nu am primit niciun raspuns In perioada in care Marzac era director general la Carpatica, ASF a derulat mai multe controale, de care se stia dinainte sa ajunga echipa de control la sediul societatii. Potrivit surselor noastre, cei doi spuneau in discutiile interne ca Mihai Tudose era unul dintre politicienii care protejau societatea la Bucuresti.

Intreaga lupta a fost pentru sefia ASF
USL discuta, in toamna anului 2012, despre infiintarea ASF, entitate care urma sa inglobeze cele trei autoritati de reglementare si control in domeniul asigurarilor, al pietei de capital si al pensiilor, iar Ilie Carabulea intentiona sa-si promoveze oamenii de incredere in conducerea ASF. Asa ca a demarat o intensa activitate de lobby politic in interiorul PNL (gruparea Dan Radu RusanuDaniel Chitoiu – Ovidiu Marian – fost senator de Arad si secretar general al Senatului), dar si in zona PSD („gruparea lui Viorel Hrebenciuc”; cu Mihai Tudose, presedintele comisiei economice din Camera Deputatilor, cu care dezvoltase o relatie personala, dar si cu Mircea Ursache, viitor vicepresedinte ASF).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img