vineri, 19 aprilie, 2024

Mihai Tudose pune degetul pe rană, după anunțul lui Florin Cîțu: ‘Cine plătește în cazul ăsta?’

Distribuie:

Publicat:

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, prezintă un scenariu în plus în privința PNRR, pe lângă cel anunțat de coaliția de guvernare. Tudose nu este  încrezător că România, prin actualul Guvern, are capacitatea să folosească banii Uniunii Europene.

„Scenariul 4: După Cîțu, potopul!

Guvernul a anunțat că lucrează cu trei scenarii în cazul PNRR. Mă tem că noi, ceilalți, victimele actualei proaste guvernări, trebuie să luăm în calcul un al patrulea scenariu. După toate indiciile de până acum – de la chinurile facerii planului de redresare și reziliență, la criticile Comisiei Europene – al patrulea scenariu riscă să fie cel mai probabil.

Celelalte trei, pe care se construiește propaganda lui Cîțu în cursa pentru șefia tot mai micului Partid Liberal, pornesc toate de la varianta absorbției integrale a subvențiilor europene și diferă în funcție de gradul de accesare a împrumuturilor (deloc, 33% sau 100%).

Și dacă Guvernul Cîțu nu reușește să acceseze integral subvențiile, în schimb va fi campion la ce se pricepe mai bine, adică la împrumuturi? Cine plătește în cazul ăsta? Dar pentru oalele sparte în numele reformelor la care s-au angajat, în privința pensiilor, angajaților din sistemul public și a companiilor de stat? Că așa ne-a prevenit Ghinea: ”Piesa de rezistenţă a programului sunt reformele”.

Ca să vezi, și noi care credeam că-s investițiile, așa cum v-ați lăudat de un an încoace, de când tot moșiți planul…

După guvernul Cîțu, potopul – ăsta-i cel mai realist scenariu de lucru!”, a spus Mihai Tudose, pe pagina sa de Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img