sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mii de romani sunt obligati de Stat sa isi schimbe buletinul. Daca si tu ai asta in el, trebuie sa mergi urgent la Evidenta Populatiei

Distribuie:

Publicat:

O noua schimbare de ultim moment ce afecteaza mii de romani urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial. Aceasta prevedere are in vedere obligativitatea de schimbare a actelor de identitate pentru o anumita categorie de romani.

Cei de la bugetul.ro au prezentat propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr 2/1968 privind organizarea administrativa a teritoriului Romaniei, proiect ce a fost aprobat de Camera Deputatilor.

Conform acestui proiect de lege, mai multe denumiri de localitati/orase din Romania isi schimba denumirea. Este vorba de cele care contin litera i, litera ce urmeaza sa fie inlocuita cu a.

Proiectul mai trebuie doar adoptat de Senat si promulgat de presedintele Klaus Iohannis, apoi sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Aceasta schimbare ii are in vedere si pe cei care stau pe o strada care contine in denumire litera i. Se doreste schimbarea denumirilor tuturor unitatilor administrativ-teritoriale, astfel incat ele sa respecte regulile de scriere trasate de catre Academia Romana. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img