vineri, 29 martie, 2024

Mii de salariati din Romania primesc mai multi bani incepand cu aceasta luna

Distribuie:

Publicat:

Vesti uriase pentru mii de salariati din Romania! Incepand din luna aprilie, acestia vor primi mai multi bani. De la 1 aprilie a intrat in vigoare noul Contract Colectiv de Munca pentru 13.000 de salariati.

Acesta le va aduce angajatilor companiei mai multe beneficii, precum indexarea grilei de salarizare cu 19,9% astfel incat transferul contributiilor de la angajator la angajat sa nu afecteze veniturile nete realizate lunar, majorarea valorii nete a bonusurilor salariale pentru evenimente cu peste 700 lei anual si continuarea procesului de armonizare si majorare a salariilor pentru toti angajatii companiei, fiind alocata suma de 50.000.000 lei din fondul de salarii, in doua etape.

Norocosii sunt cei peste 13.000 de salariati ai Complexului Energetic Oltenia (CEO).

„Majorarea drepturilor de natura salariala si a altor facilitati acordate angajatilor in acest an este o continuare a actiunilor demarate in anul anterior, dupa o perioada de cativa ani de reduceri salariale masive. Astfel, in luna martie 2017 a fost incheiat un act aditional de prelungire a vechiului Contract Colectiv de Munca, prin care bonusurile salariale pentru evenimente au fost majorate cu peste 800 de lei anual/salariat, valoarea tichetelor de masa a fost majorata cu 1.440 lei anual/salariat, munca suplimentara a fost platita pentru prima data de la infiintarea companiei, fiind alocate fonduri in valoare de aproximativ 25.000.000 lei, iar la salariile angajatilor cu venituri reduse (peste 25% din numarul total de personal) au fost majorate”, anunta compania.

Documentul a intrat in vigoare de la 1 aprilie.

Prevederile noului Contract Colectiv de Munca al CE Oltenia sunt aplicabile pe o perioada de doi ani. Toate beneficiile suplimentare acordate angajatilor reprezinta pentru Complexul Energetic Oltenia un efort financiar de circa 80.000.000 lei anual

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img