vineri, 19 aprilie, 2024

Mii de vasluieni au vizitat Târgul Meșterilor Populari

Distribuie:

Publicat:

Cea de-a XX-a ediție a Târgului Meșterilor Populari din Parcul Copou s-a bucurat de un real succes. Deși vremea i-a determinat pe organizatori să regrupeze anumite momente artistice, mii de vasluieni au participat la eveniment, desfășurat în perioada 2-4 septembrie.

Ultima zi a fost cea mai plină, vremea permițând localnicilor și nu numai să petreacă preț de câteva ore în cadrul târgului, unde nu au lipsit nici spectacolele artistice, amfitrioni fiind Ansamblul „Rapsodia Vasluiului” și Grupul folcloric ”Ștefan Vodă” din Moldova.

„Meșteri prezenți din aproape toate zonele reprezentative ale țării au venit la Vaslui, pentru a expune autenticul și a promova cea mai de preț comoară a românilor, reprezentată de meșteșugurile tradiționale. Mă bucur că evenimentul a adunat mii de vasluieni, dornici să cunoască file din istorie, prezentate de meșteri, care au transmis un mesaj comun, acela să nu uităm niciodată identitatea tradițională a românilor”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Meșterii au venit la târg cu oale din lut, străchini, icoane, țesături, ii, cămăși populare, pălării, opinci, mobilier și alte valori tradiționale. Nu au lipsit atelierele de olărit, atracția târgului pentru copii.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Consiliul Județean Vaslui și Primăria municipiului Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img