joi, 28 martie, 2024

Milioane de oameni joaca Pokemon Go: Cum sa eviti situatiile neplacute si unde sa nu cauti pokemoni

Distribuie:

Publicat:

Pokemon Go face senzatie pe Net. Jocul lansat de Nintendo a devenit una dintre cele mai descarcate aplicatii din lume, cu milioane de instalari in cateva zile.

Insa mai multi jucatori au reclamat pana acum ca au avut experiente neobisnuite sau chiar neplacute din cauza jocului. Multi jucatori au scris pe Twitter ca au fost la un pas de a fi arestati dupa ce au incalcat proprietatea privata a altor persoane. Alti jucatori au dat buzna in sectii de politie, in goana dupa noi exemplare de pokemoni.

Chiar daca inca nu a fost lansat oficial in Europa, multi utilizatori din Romania posteaza imagini cu jocul. People.com are mai multe recomandari pentru jucatorii de Pokemon Go care vor sa evite situatiile neplacute.

O tanara de 19 ani din Wyoming a descoperit un cadavru care plutea pe raul Wind River. Fata cauta pokemoni folosind functia de realitate virtuala. Pentru a nu trece prin experiente similare, People ii sfatuieste pe jucatori sa stea departe de alei obscure, paduri si, bineinteles, rauri.

In SUA, unii utilizatori s-au plans ca au fost talhariti de catre hoti care s-au folosit de aplicatie pentru a-i atrage pe alei necirculate, unde i-au amenintat cu arme pentru a le fura obiectele de valoare. La fel, People ii sfatuieste pe cei care cauta pokemoni sa evite spatiile necirculate si sa se joace in locuri publice.

Unul dintre motivele pentru care Pokemon Go e asa de popular este acela ca te indeamna sa iesi din casa si sa faci miscare. Totusi, locurile in care ajung utilizatorii sunt, uneori, cel putin inedite.

De exemplu, un jucator a ajuns intr-un sex shop, scrie Huffington Post. Alti utilizatori au ajuns in cimitire si chiar la Muzeul Holocaustului. De astfel, reprezentantii muzeului au transmis ca locul nu este potrivit pentru a juca Pokemon si i-a rugat pe utilizatori sa nu mai caute creaturi fantastice in institutie.

Chiar daca aplicatia va indeamna sa intrati pe proprietati private, cimitire ori alte locuri care nu sunt potrivite pentru Pokemon Go, ar fi mai bine sa renuntati si sa cautati pokemonul in alta parte.

Ce e Pokemon Go

Pokemon Go ii pune pe jucatori sa se plimbe pe strazi reale in cautare de pokemoni. Cu ajutorul unui modul de realitate augmentata, jucatorii vad pokemonii din joc in viata reala prin intermediul camerei.

In toata lumea, numeroase constructii sau locuri publice au fost marcate drept campuri in care pot fi gasiti pokemonii, iar apoi antrenati si plasati in lupta cu cei ai altor utilizatori.

Aplicatia – care este accesibila atat de pe Android, cat si de pe iOS – functioneaza pe acelasi principiu ca jocurile lansate la inceput, doar ca Pokemon GO ii atribuie un rol in lumea reala utilizatorului si il ghideaza prin imprejurimi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img