vineri, 29 martie, 2024

MILITARII BARLADENI AU FOST PROVOCAȚI.

Distribuie:

Publicat:

Vineri, 16 februarie, cu ocazia aniversării” Zilei Consiliului Internațional al Sportului Militar”, în garnizoana Bârlad se organizează, pentru a patra oară, activități sportive care cuprind deplasări / alergări pe distanțe scurte și lungi. Cu această ocazie, soldatii  indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilitățile sportive, de grade, funcții, vârstă sau sex, participă, începând cu ora 13.00, la activitatea organizată în Grădina publică .

Acest tip de activități au fost organizate pentru prima oară în anul 2006, conform principiului „sport pentru toți”,în scopul de a promova, anual, practicarea sportului în armatele lumii și prin anvergura mondială a acțiunii să contribuie la menținerea păcii, precum și de a disemina printre milioanele de militari din cele 133 țări membre ale Consiliului Internațional al sportului Militar, moto-ul „Prietenie prin sport”.

Consiliul Internațional al Sportului Militar cunoscut sub acronimul C.I.S.M., a luat ființă în anul 1948 la inițiativa Franței, când 5 state europene ( Franța, Belgia, Luxemburg, Danemarca și Olanda) au căzut de acord să organizeze competiții sportive de amploare între armatele acestor state și este a doua organizație mondială sportivă după Comitetul Internațional Olimpic.

Până în prezent, în 83 de țări s-a aniversat cel puțin o dată Ziua Consiliului Internațional al Sportului Militar, permițând crearea de relații durabile între organizațiile militare și civile, armate și guverne.

  

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img