vineri, 19 aprilie, 2024

Militarii huseni au plecat in misiunea de decontaminare a municipiului Suceava si a comunelor limitrofe – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Începând cu 03 aprilie 2020, un detașament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN(Intervenție la Dezastre) “General Gheorghe Teleman” din Divizia 2 Infanterie Getica, acționează în sprijinul autorităților locale pentru decontaminarea/ dezinfectarea căilor rutiere, tehnicii sanitare și personalului medical din municipiul Suceava. Acțiunea este condusă și coordonată de Andrei Bahnareanu.

Militarii participă, astfel, la efortul național de limitare a efectelor pandemiei generată de COVID-19. 

Detașamentul, compus din 10 autospeciale de decontaminare a terenului, 1 autospecială de decontaminare a personalului și aproximativ 70 de militari, va utiliza soluții de dezinfectare (hipoclorit de sodiu) care necesită luarea unor măsuri de precauție privind accesul persoanelor în zonă pentru o perioadă de timp de până la două ore, măsuri ce vor fi stabilite și implementate de autoritățile locale.

Forțe și mijloace de sprijin, din mai multe unități din subordinea Diviziei 2 Infanterie, vor executa în zona respectivă misiuni de transport, asigurare medicală, însoțirea coloanelor și controlul circulației.

Foto: Carlescu Cătălin

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img