vineri, 26 aprilie, 2024

Militarii puciști din Burkina Faso acuză Franța că îl ajută pe locotenent-colonelul Damiba înlăturat de la putere. Reacția Parisului

Distribuie:

Publicat:

Militarii care au preluat puterea în Burkina Faso au acuzat sâmbătă Franţa că îl ajută pe locotenent-colonelul Damiba, înlăturat de la putere în urmă cu o zi, să pregătească o contraofensivă, acuzaţie dezminţită de Paris, transmite AFP, relatând că la Ouagadougou situaţia era din nou tensionată.

Locotenent-colonelul Paul-Henri Sandaogo Damiba, el însuşi ajuns la putere în ianuarie printr-un puci, a fost demis din funcţie de militari vineri seara şi înlocuit în fruntea juntei de Ibrahim Traoré, un tânăr căpitan de 34 ani, potrivit Agerpres.

Într-o scurtă declaraţie televizată, puciştii au afirmat că Damiba 's-ar fi refugiat în interiorul bazei franceze de la Kamboinsin, pentru a plănui o contraofensivă' spre a 'semăna tulburări în cadrul forţelor noastre de apărare şi de securitate'.

Ministerul de Externe de la Paris a reacţionat cu un comunicat în care a 'dezminţit oficial orice implicare în evenimentele în desfăşurare începând de ieri în Burkina'.

COntinuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img