joi, 28 martie, 2024

Militiile pro-iraniane, AVERTISMENT pentru irakieni: ‘Stati departe de bazele americane’

Distribuie:

Publicat:

Miliţia Kataib Hezbollah, facţiunea pro-iraniană cea mai radicală a coaliţiei irakiene Hashd al-Shaabi, a avertizat sâmbătă forţele de securitate irakiene să se îndepărteze "la cel puţin 1.000 de metri" de bazele în care se află militari americani începând de duminică seară, relatează AFP şi Reuters, potrivit AGERPRES.

Aceste ameninţări intervin la mai puţin de 48 de ore după asasinarea puternicului general iranian Qassem Soleimani într-un atac american din apropiere de Bagdad, urmată de numeroase apeluri la răzbunare din partea forţelor pro-iraniene din Irak.

"Forţele de securitate trebuie să se depărteze de bazele americane cu o distanţă nu mai mică de 1.000 de metri începând de duminică seară", a avertizat miliţia, citată de televiziunea al-Mayadeen, relatează Reuters.

Două atacuri au vizat aproape simultan sâmbătă seară Zona Verde ultrasecurizată din Bagdad şi o bază aeriană irakiană în care se aflau soldaţi americani aflată la nord de capitală, au declarat responsabili ai serviciilor de securitate.

Două obuze de mortieră au lovit Zona Verde din Bagdad, unde se află ambasada americană atacată marţi de mii de combatanţi şi susţinători ai grupărilor pro-Iran din Irak.

Vezi si: Stelian Tănase, profeţie sumbră despre Rareş Bogdan: 'Nu-l văd cu ochi buni. Eu cred că el va termina exclus din PNL' .

Aproape în acelaşi timp, la mai puţin de o sută de km mai la nord, două rachete Katiuşa s-au abătut asupra bazei aeriene Balad, bază irakiană de mari dimensiuni în care se află trupe şi avioane americane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img