miercuri, 24 aprilie, 2024

Mineralul antidepresiv si esential fiecarei celule – Care este doza zilnica de care avem nevoie

Distribuie:

Publicat:

De cât magneziu avem nevoie. Oligoelementele sunt importante în nutriție, deficitul acestora fiind manifestat abia după perioade relativ lungi de scădere a rezervelor organismului, susțin nutriționiștii.

“Intervenția este necesară în acel moment când nu se găsește o cauză clară pentru o stare clinică reclamată de către pacient, fiind în primul rând greu identificat un astfel de deficit, un diagnostic este sugerat printr-un sindrom de fragilitate prezent, care poate conduce către o astfel de idee, în măsura în care examenul clinic și investigațiile biochimice uzuale sunt relativ normale”, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Departamentului de Diabet Nutriție al SUUMC “Carol Davila”, dr. Ciprian Constantin.

Potrivit acestuia, magneziul este un astfel de oligoelement ce acționează ca factor de creștere, tonic general, este regenerator, echilibrant psihic, antidepresiv și tranchilizant, esențial pentru celula vie, intervine alături de calciu și fosfor în controlul excitabilității musculare, înlesnește metabolismul vitaminei C și al calciului.

De asemenea, acesta mai are rolul de a fi unul dintre constituenții principali ai scheletului și dinților, este cofactor pentru mai mult de 300 de enzime.

Medicul a explicat că funcția majoră a magneziului este de a stabiliza enzime ( ATP-ul — adenozin trifosfatul) în anumite reacții biochimice dependente enzimatic.

De cât magneziu avem nevoie

“Necesarul zilnic de magneziu este de aproximativ 300 mg zilnic (la adult), mai mare în timpul sarcinii (400mg/zi). Corpul uman are în medie 25g de Mg. Alimente cu conținut mare în clorofilă sunt bogate în magneziu — salata, ceapa verde, urzici, dar și germenii de grâu ( 400mg/100g) — bogați și în acid fitic ce impiedică absorbția Mg — fasolea uscată (370mg/100mg), alunele (150mg/100mg), soia (310mg/100mg). Unul dintre cele mai bogate alimente în magneziu este cacaua — aproximativ 420 mg/100g. Fructele au magneziu: prunele — 40mg/100g, bananele — 35 mg/100g și unele legume: pătrunjelul — 26 mg, spanacul — 50 mg”, a arătat dr. Ciprian Constantin.

sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img