vineri, 19 aprilie, 2024

Mineralul care combate infecțiile virale: Este recomandat și copiilor care suferă de diaree

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu publicat în BMJ Open se adaugă la dovezile că zincul ar putea fi eficient împotriva infecțiilor respiratorii virale, cum ar fi răceala.

Dr. Jennifer Hunter, de la NICM Health Research Institute din Australia și colegii săi au efectuat o meta-analiză a 28 de studii randomizate controlate. Ei au căutat în 17 baze de date în engleză și chineză pentru a identifica studiile și apoi au folosit tehnica de revizuire rapidă Cochrane pentru analiza lor.

Cercetătorii au analizat efectele zincului în prevenirea și tratarea infecțiilor tractului respirator

Studiile au inclus 5446 de adulți care au primit zinc sub diverse forme și pe diferite căi – spray oral, sublingual și nazal. Cercetătorii au analizat separat dacă zincul a prevenit sau a tratat infecțiile tractului respirator (ITR).

Zincul oral sau intranazal a prevenit, în medie, cinci ITR la 100 persoane. A existat un risc relativ cu 32% mai mic de a dezvolta simptome ușoare până la moderate în cazul unor infecții respiratorii virale, scrie doc.ro.

Utilizarea zincului a fost, de asemenea, asociată cu un risc cu 87% mai mic de a dezvolta simptome moderat severe și un risc cu 28% mai mic de a dezvolta simptome mai ușoare. Cele mai mari reduceri au fost pentru simptomele moderat severe similare celor de gripă.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img