vineri, 26 aprilie, 2024

Ministerul Afacerilor Interne: Structurile MAI au intervenit la 5.374 de evenimente in ultimele 24 de ore

Distribuie:

Publicat:

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă.

Structurile MAI au intervenit la 5.374 de evenimente, 3.555 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.819 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 919 posibile infracţiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 10 persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 5 autori în 2 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 9 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 164 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 160 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut 306 permise de conducere şi au retras 74 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 2.969 contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1,4 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.506) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 128 pentru stingerea de incendii şi 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 16 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 102.732 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 3 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 25,7%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 8.097 mijloace de transport şi 36.278 de persoane, dintre care 2.134 cetăţeni ucraineni.

Având în vedere că majoritatea românilor se vor întoarce astăzi acasă, iar mulţi dintre aceştia vor călători cu autoturismul, recomandăm adoptarea unei conduite preventive pe drumurile publice.

Înainte de a porni la drum, verificaţi starea tehnică a autoturismului şi alegeţi trasee pe care traficul rutier se desfăşoară în condiţii bune, pentru a evita posibilele ambuteiaje.

Interesaţi-vă de condiţiile meteo şi de drum înainte de a începe deplasarea şi, dacă este cazul, alegeţi rute alternative.

Nu vă puneţi în pericol, pe dumneavoastră şi pe cei din jur, urcându-vă la volan obosiţi, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe interzise.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img