News Flash:

Ministerul Agriculturii va prelua de la Ministerul Educaţiei fonduri pentru dotarea liceelor agricole

11 Mai 2022
166 Vizualizari | 0 Comentarii
fonduri agricultura

Ministerul Agriculturii va prelua de la Ministerul Educaţiei o investiţie din fondurile Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de 44 de milioane de euro, pentru dotarea celor 57 de licee agricole din România, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Moise.

"Pentru că discutăm despre formarea generaţiilor viitoare de tineri fermieri pot să vă spun că în perioada următoare Ministerul Agriculturii va prelua de la Ministerul Educaţiei o investiţie din fondurile PNRR prin care 44 de milioane de euro vor ajunge către cele 57 de licee agricole din România pentru dotarea cu echipamente şi refacerea infrastructurii, pentru ca aceste instituţii să devină nişte centre de formare competitive cu cele care există în acest moment în toată Uniunea Europeană", a precizat Moise, la Conferinţa Naţională dedicată Programului "Tineri Lideri pentru Agricultură".

Acesta a menţionat că tinerii fermieri vor avea un rol aparte în viitorul Program Naţional Strategic (PNS), iar programele dedicate lor vor avea alocări distincte, potrivit Agerpres.ro.

"Programele pentru tineri vor avea două alocări distincte în viitorul PNS. Va fi "Instalarea tânărului fermier", cu o alocare de 250 de milioane de euro, şi continuarea activităţilor tinerilor fermieri, respectiv investiţiile în ferme pe care tinerii fermieri deja le-au făcut, în valoare de 175 milioane de euro. Dorim ca tinerii fermieri să continue activitatea pe care ei şi-o desfăşoară în ferme şi prin alte programe, dorim ca afacerile lor să fie competitive, să fie durabile şi rentabile, pentru că de acest lucru poate depinde cumva şi securitatea alimentară a României", a adăugat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037750 (s)