News Flash:

Ministerul Apelor si Padurilor anunta ca va monitoriza cu o mai mare atentie activitatea Schweighofer

21 Februarie 2017
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Apelor si Padurilor anunta ca va monitoriza cu o mai mare atentie activitatea Schweighofer in Romania, dupa ce FSC le-a retras certificarea pentru lemnul procesat. 

”Ministerul Apelor si Padurilor (MAP) a luat act de decizia organizatiei internationale Forest Stewardship Council (FSC), de a retrage certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, avand ca motivatie principala ”o posibila incalcare a legislatiei privind standardele de masurare a materialului lemnos”.

Dat fiind faptul ca vorbim despre cel mai mare procesator de material lemnos din Romania, retragerea cetificarii FSC presupune, din partea autoritatii publice centrale din domeniul silviculturii, o atentie mai mare.

In acest sens, in perioada urmatoare, MAP impreuna cu Garzile Forestiere vor supraveghea foarte atent activitatea companiei, atfel incat sa ne asiguram ca suspiciunile invocate de expertii FSC nu au consecinte de natura legala, privind aplicarea legislatiei silvice specifice.

Totodata, MAP spera ca societatea Schweighofer Holzindustrie va depune toate eforturile pentru a clarifica aspectele invocate care au dus la retragerea certificarii FSC” se arata in comunicatul institutiei.

Asociatia pentru Certificarea forestiera a decis sa retraga definitv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriaca Holzindustrie Schweighofer. 

La baza acestei hotarari au stat numerosele sesizari venite din partea WWF si a altor ONG-uri, care au acuzat de mai multe ori compania austriaca ca incalca legea. 

monitoriza schweighofer romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029991 (s)