joi, 18 aprilie, 2024

Ministerul de Externe al Rusiei ameninta SUA cu o reactie tehnico-militara

Distribuie:

Publicat:

Rusia ar putea continua să-și deplaseze atenția spre măsuri de reacție tehnico-militară la amenințările cu rachete, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, relatează agenția Rambler.ru.

Diplomatul a arătat că Statele Unite și Marea Britanie accelerează ritmul de realizare a programelor de rachete; în același timp, Washingtonul și marea majoritate a aliaților lui din NATO nu trimit Moscovei semnale clare pe această temă, scrie vestidinrusia.ro.

Potrivit Mariei Zaharova, acest lucru duce la îngustarea spațiului pentru o rezolvare politică și diplomatică a problemei și pentru prevenirea unei agravări serioase a situației din sfera rachetelor.

”În nici un caz, nu închidem ușa dialogului, dar în condițiile create nu excludem că Rusia va fi constrânsă să deplaseze tot mai mult centrul eforturilor sale pe realizarea măsurilor de reacție tehnico-militară la noile amenințări cu rachete”, a declarat Maria Zaharova.

Agenția Rambler menționează că, în martie, autoritățile Marii Britanii și-au anunțat intenția de a spori la 260 de unități arsenalul lor de focoase nucleare, în contextul creșterii numărului de amenințări tehnologice și doctrinare din partea mai multor state.

La acea dată, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că acest lucru pune în pericol pacea pe Pământ, dăunează stabilității internaționale și securității strategice. El a asigurat că Rusia este adepta negocierilor internaționale privind stabilitatea strategică.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img