News Flash:

Ministerul Educatiei Nationale se implica in cazul profesorilor ieseni. Vezi declaratia unui elev vasluian

20 Iulie 2016
1782 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu toate ca s-au publicat rezultatele finale la sesiunea din aceasta vara a examenului de Bacalaureat, cativa profesori din Iasi au provocat un scandal urias • Totul dupa ce acestia, la disciplina Istorie, le-au corectat tezele absolventilor de clasa a XII-a din judetul Vaslui • Astfel, unii dintre ei au facut contestatii care, in unele cazuri, au fost solutionate si cu trei puncte in plus pentru candidati • Legat de intreaga situatie, oficialii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi au aratat ca, in aceste zile, Ministerul Educatiei Nationale face verificari, pentru a vedea daca a fost vorba de simple erori sau daca corectorii au gresit intentionat

Situatie extrem de tensionata dupa publicarea rezultatelor finale la sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat. Astfel, cativa profesori din Iasi au provocat un scandal monstru, fiind acuzati ca i-au depunctat pe nedrept de unii dintre liceeni. Totul dupa ce acestia, la disciplina Istorie, le-au corectat tezele absolventilor de clasa a XII-a din judetul Vaslui. Drept dovada, unii dintre ei au facut contestatii care, in unele cazuri, au fost solutionate si cu trei puncte in plus pentru candidati.

Concret, din cele 900 de contestatii la nivel de judet, 200 au fost la Istorie. Aici, dupa recorectare, trei dintre candidati au primit nota maxima, iar altii au avut note crescute cu nu mai putin de trei puncte! Inclusiv procentul final de promovabilitate a crescut de la 69.62 la suta pana la 71.57 la suta. In aceasta situatie au fost candidatii Lorena Nicoleta Volocariu si Andrei Catana, de la Liceul Teoretic Mihail Kogalniceanu din orasul Vaslui. Lorenei i-a fost recorectata teza si, stupoare: initial a avut 6.95, iar dupa reanalizarea lucrarii a primit 9.60.

Mai departe, cazul lui Andrei este si mai elocvent: initial a luat 7.20, iar la recorectare ZECE. Este aproape imposibil de crezut ca, la o asemenea disciplina, unde mare parte din raspunsuri trebuiau sa contina date, evenimente si interpretari concrete, sa existe o asemenea diferenta intre prima si cea de-a doua nota. In continuare, alte cazuri de acest gen sunt si ale urmatorilor tineri: Georgiana Andreea Catarama, de la Liceul Teoretic Emil Racovita din orasul Vaslui, cu notele 4.15 initial si 6.40 dupa contestatie, Ecaterina Tanasache, de la Colegiul National Cuza Voda din orasul Husi, cu 5.30 si 7.35, Georgiana Baciu, din orasul Vaslui, eleva in cadrul Liceului Teoretic Emil Racovita, cu 8.10, respectiv ZECE, Elena Rîpanu, cu 7.50 si 9.50, Roxana Georgiana Miron, de la Liceul Stefan cel Mare din localitatea Codaesti, cu 7.70 si 9.75.

"Cum e posibil o așa mare lipsă de profesionalism din partea unor oameni,care vorba aceea, au anumite studii superioare? Nu vreau să critic învățământul românesc pentru că ar fi o pierdere de timp, dar atâta timp cât doi ani la rând se fac greșeli majore, cineva trebuie să-și asume responsabilitatea și să plătească. Vorbim totuși despre un examen național, in care se pun anumite speranțe atât din partea elevilor, cât și din partea părinților. In cazul de față este vorba despre corectarea lucrării cu nota 7,20 ca mai apoi, după recorectare, nota să ajungă la 10. Nu vorbim despre câteva sutimi, vorbim despre 2 puncte 80. De ce trebuie să suferim, noi elevii, din cauza unor incompetențe a unor profesori și a unui învățământ slab din toate punctele de vedere?"declara vasluianul ANDREI CATANA

Legat de intreaga situatie, oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au aratat ca, in aceste zile, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) face verificari pentru a vedea daca a fost vorba de simple erori sau daca corectorii au gresit intentionat. "La acest moment, ministerul Educatiei face verificari ale tuturor rapoartelor cu date defalcate de pe fiecare judet, plecand de la rezultatele finale la Bacalaureat. Ei sunt cei care fac ancheta sau analizeaza asemenea cazuri", a transmis prof. Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0950 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027798 (s)