vineri, 29 martie, 2024

Ministerul Sanatatii a alocat 10 milioane de lei spitalelor din Arad pentru aparatura si echipamente

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat, joi, mai multe unităţi sanitare din judeţul Arad şi a anunţat că s-au alocat şase milioane de lei pentru dotarea cu aparatură a Spitalului Judeţean şi unităţilor din Ineu, Sebiş şi Lipova, iar suma va fi suplimentată cu încă patru milioane de lei, informează News.ro.

Sorina Pintea a vizitat, joi, mai multe unităţi sanitare din judeţul Arad, fiind însoţită de prefectul Florentina Horgea, precum şi de senatorul Mihai Fifor şi de deputaţii Dorel Caprar, Florin Tripa şi Adrian Todor.

"Până în prezent, am alocat 6 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură a Spitalului Judeţean şi unităţilor din Ineu, Sebiş şi Lipova. Pentru că este nevoie de echipamente moderne în vederea creşterii calităţii actului medical şi a dezvoltării de noi servicii medicale vom suplimenta această sumă cu încă 4 milioane de lei. Aştept propunerile dumneavoastră pentru aceste noi investiţii. Anul acesta, bugetul Sănătăţii este unul istoric care permite derularea de investiţii şi introducerea de programe noi", a declarat Sorina Pintea în timpul unei conferinţe de presă.

Ministrul Sănătăţii a discutat şi cu personalul medical din Spitalul Judeţean, reprezentanţii DSP, CNAS şi autorităţile locale despre nevoile sistemulului de sănătate din judeţ.

"Aveţi nevoie de un laborator de cardiologie internaţional şi dezvoltarea Secţiei de ATI unde ar fi necesară o creştere a numărului de paturi" , a mai spus ministrul Sănătăţii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img