sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ministerul ucrainean al Apărării s-a răzgândit după o zi: Controversatul ordin care interzicea deplasarea bărbaților a fost revocat

Distribuie:

Publicat:

Ministerul ucrainean al Apărării a anulat miercuri un ordin emis cu o zi în urmă şi care le interzicea bărbaţilor cu vârsta de încorporare, între 18 şi 60 de ani, să-şi părăsească localitatea de reşedinţă fără încuviinţarea comisariatului militar de care aparţin, transmite agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Ordinul dat în baza unei legi din anul 1992 privind mobilizarea a fost primit cu numeroase critici şi însuşi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut revocarea lui.

În cele din urmă, şeful Statului Major al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni, a anunţat miercuri pe Telegram anularea ordinului.

Statul Major ucrainean anunţase marţi acest ordin, regăsit şi într-o postare pe contul său oficial de Facebook care a atras apoi o serie de comentarii critice. Ministerul ucrainean al Apărării era acuzat în acestea de ''idioţenie'', atrăgându-i-se atenţia că decizia ar putea încuraja corupţia din cadrul comisariatelor militare şi ar amplifica haosul economic, întrucât şoferi de camioane şi autobuze nu şi-ar mai putea desfăşura activitatea.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img