News Flash:

Ministru vasluian: EXERCITIU NATIONAL DE ALARMARE

1 Noiembrie 2016
1446 Vizualizari | 0 Comentarii
Exercitiu de alarmare pentru verificarea capacitatii de reactie si de interventie a structurilor pentru situatii de urgenta.

In urma cu cateva minute, Ministerul Afacerilor Interne a initiat un exercitiu de alarmare a structurilor pentru situatii de urgenta in Bucuresti si in judetul Iasi.

Potrivit scenariului exercitiului „Seism 2016”, in aceasta dimineata, in zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orasele Bucuresti si Iasi. Structurile ISU din toata tara au fost alertate si au trecut la planul ROSU de interventie, care presupune ca intreg personalul sa se prezinte la unitate. Efectivele ISU din judetele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre Bucuresti si Iasi.

Pentru asigurarea interventiei in zonele afectate, in sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, au fost mobilizate si efective ale Politiei, Jandarmeriei si ale Inspectoratului General de Aviatiei al MAI.

In acest moment este in desfasurare faza de evaluare a pagubelor.

De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apararii Nationale pentru oferirea de sprijin in caz de nevoie.

Exercitiul “Seism 2016” se desfasoara sub coordonarea DSU si are ca scop verificarea capacitatii de reactie si de interventie a structurilor pentru situatii de urgenta, timpul necesar mobilizarii unor capabilitati suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate in acest an, precum si identificarea si remedierea eventualelor deficiente.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0909 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043221 (s)