marți, 23 aprilie, 2024

Ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu reprezentanţii băncilor pentru identificarea soluţiilor de sprijin în sectorul agroalimentar

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit cu reprezentanţii băncilor comerciale pentru a identifica soluţii optime în vederea implementării schemelor de sprijin pentru sectorul agroalimentar, din fonduri europene, prin intermediul instituţiilor finanţatoare, odată cu adoptarea cadrului legal în acest domeniu.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, întâlnirea a avut loc în 30 septembrie şi au participat, alături de ministru, secretarul de stat Ion Găman şi consilierul personal Veronica Toncea.

De asemenea, la întrevedere a participat conducerea Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi cea a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

"Am văzut în bănci sprijinul cel mai sigur şi cel mai puternic pentru că acestea sunt bine ancorate în agricultura României, sunt legate organic de folosirea banilor europeni pe care îi avem prin subvenţii, care nu sunt puţini. Din totalul banilor care vin în agricultura Ţării Româneşti 75% vin din fonduri europene şi i-am putut folosi împreună, generând rezultate economice valoroase. Programele în discuţie sunt benefice şi trebuie implementate, vă rugăm să ne fiţi alături pentru a ajuta la binele acestui sector care joacă un rol important în economia ţării", a declarat ministrul Petre Daea în cadrul întâlnirii.

Continuarea pe siriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img