vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Agriculturii vrea ca strainii sa nu mai poata cumpara usor terenuri agricole

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, anunta ca Legea 17/2014 privind vanzarea terenurilor agricole urmeaza a fi modificata astfel incat cetatenii straini sa poata achizitiona mai greu suprafete agricole in Romania.

El a declarat, duminica, la Botosani, ca exista presiuni din partea fermierilor romani pentru modificarea legii, dupa ce suprafete foarte mari de terenuri agricole au devenit proprietatea unor companii straine.

“Vom introduce filtre care sa asigure ca nu ajunge oricum si la oricine. E clar ca sunt vizate persoanele care nu au cetatenie romana. Este o presiune foarte mare din partea producatorilor romani, care considera ca vanzarea a condus la instrainarea terenurilor si producatorii romani nu mai au ce sa lucreze”, a afirmat Irimescu.

Potrivit acestuia, decizia a fost luata in urma unei discutii cu premierul Dacian Ciolos, iar specialistii ministerului au termen doua saptamani pentru a finaliza un nou proiect de act normativ care sa fie apoi lansat in dezbatere publica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img