sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ministrul apărării naţionale, la Consiliul Afaceri Externe şi Comitetul Director al EDA

Distribuie:

Publicat:

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, va participa marţi, 15 noiembrie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Agenda Consiliului va avea ca principal punct de dezbatere procesul de dezvoltare a capabilităţilor pentru apărare. Astfel, reuniunea va oferi cadrul pentru prima discuţie anuală a miniştrilor apărării dedicată acestui domeniu, în linie cu obiectivele Busolei Strategice.

În deschidere, miniştrii apărării vor fi informaţi cu privire la ultimele evoluţii operaţionale, inclusiv în ceea ce priveşte noua misiune militară de asistenţă a UE pentru Ucraina, precum şi la stadiul implementării Busolei Strategice.

În cadrul unui prânz de lucru, miniştrii apărării vor discuta situaţia de securitate generată de războiul de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina. La această sesiune a fost invitat să participe şi Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, va susţine o intervenţie prin sistemul de videoconferinţă.

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, va participa la şedinţa Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare (EDA).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img