joi, 25 aprilie, 2024

Ministrul Apararii: “La fabrica de avioane de la Craiova am putea dezvolta programul UAV, adica aparatele acestea fara pilot”

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Apararii studiaza posibilitatea de a produce la Craiova avioane fara pilot, a anuntat joi seara ministrul Mihai Fifor.

Potrivit ministrului Apararii, fabrica de avioane craioveana va moderniza, de asemenea, aeronavele Soim, care vor deveni avioane-scoala pentru pilotii de pe aparatele F16.

„Fabrica de avioane de la Craiova are doua posibilitati: cea clara si fara nicio urma de dubiu este modernizarea celor 21 de aeronave Soim, practic, acesta redevine avionul-scoala pentru F16, un avion extrem de performant si a doua – studiem foarte atent posibilitatea ca la Craiova sa putem sa dezvoltam programul UAV, adica aparatele acestea fara pilot, un echipament extrem de necesar pentru Armata Romana”, a afirmat oficialul MApN.

Totodata, Fifor a precizat ca societatea Aerostar Bacau va asigura mentenanta pentru avioanele F16 din dotarea Armatei Romane, insa sustine ca este posibil ca firma bacauana sa asigure servicii si pentru aparatele de zbor F16 ale Croatiei.

Mihai Fifor a subliniat ca intentia Romaniei este ca din banii alocati inzestrarii Armatei „sa intoarcem cat mai mult in industria romana de aparare”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img