sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ministrul Apelor: Pot asigura romanii care doresc să-şi petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoral că plajele sunt pregătite

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, dă asigurări turiştilor care doresc să-şi petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoralul Mării Negre că plajele sunt pregătite să ofere condiţii optime pentru odihnă şi recreere.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, Ioan Deneş a vizitat joi, inopinat, plajele din Vama Veche, Constanţa, Mamaia şi Năvodari pentru a verifica la faţa locului stadiul de pregătire pentru minivacanţa de 1 Mai. Ministrul Apelor şi Pădurilor a fost însoţit de directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), Victor Sandu, şi de directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), Hristu Uzun.

La Vama Veche, ministrul a constatat că doi utilizatori de plaje nu au ecologizat zona aferentă şi nu aveau instalate coşuri de gunoi. De asemenea, suprafaţa de plajă avea denivelări ale profilului, ca urmare a furtunilor din ultima perioadă.

"Demnitarul a cerut ca deficienţele constatate să fie remediate până joi, la ora 18:00. În cazul în care operatorii nu remediază deficienţele în acest termen vor primi avertisment, iar dacă până vineri, 27 aprilie, ora 12:00, nu se conformează, vor fi amendaţi conform legii", se menţionează în comunicat.

Ulterior, Ioan Deneş s-a întâlnit cu primarul comunei Limanu, Daniel Gh. Georgescu, UAT de care aparţine Vama Veche, căruia i-a solicitat să intervină pentru igienizarea zonei din Vama Veche, adiacentă plajei.

Vizita ministrului Apelor şi Pădurilor a continuat cu inspectarea plajelor din Constanţa.

"În zona digului Melody, ministrul a observat un depozit de alge, motiv pentru care le-a cerut responsabililor ABDL evacuarea imediată a acestuia şi împrăştierea unui strat de nisip cu scopul refacerii profilului plajei. De asemenea, ministrul a cerut amplasarea în acea zonă, încă necontractată de vreun operator economic, de toalete ecologice şi a coşurilor de gunoi, soluţionarea acestor aspecte fiind în sarcina ABDL", se spune în document.

Vizita a continuat cu plajele Mamaia şi Năvodari, unde nu au fost constatate probleme, acestea fiind pregătite să primească turiştii.

"După verificarea pe care am făcut-o, pot asigura românii care doresc să-şi petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoralul Mării Negre că plajele sunt pregătite să ofere condiţii optime pentru odihnă şi recreere", a afirmat ministrul Ioan Deneş. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img