News Flash:

Ministrul britanic pentru Brexit va face o declaraţie asupra Protocolului privind Irlanda de Nord în Parlamentul britanic

21 Iulie 2021
95 Vizualizari | 0 Comentarii
media 157641361423999300

Ministrul britanic pentru Brexit, David Frost, va face o declaraţie miercuri în Parlament despre Protocolul privind Irlanda de Nord, au anunţat marţi autorităţile parlamentare, citate de Reuters.

Protocolul a fost convenit de Marea Britanie şi Uniunea Europeană ca parte dintr-un acord Brexit 2020, dar nu a fost încă implementat pe deplin, şi Marea Britanie afirmă că trebuie făcute modificări pentru ca acesta să funcţioneze corect, scrie Agerpres.ro.

Declaraţia va fi făcută de Frost şi repetată în Camera Comunelor de ministrul britanic însărcinat cu Irlanda de Nord, Brandon Lewis, potrivit unei postări pe Twitter a liderului Camerei Comunelor.

Mai multe surse au declarat luni pentru Reuters că Marea Britanie va ameninţa în această săptămână cu abaterea de la acordul Brexit dacă UE nu arată mai multă flexibilitate faţă de Irlanda de Nord.

Devierea de la protocol ar fi un pas riscant: scopul său a fost să împiedice Brexitul să perturbe pacea delicată adusă în Irlanda de Nord prin acordul din 1998 sub egida SUA, care a încheiat trei decenii de conflicte sectare.

Frost le-a spus luni parlamentarilor că protocolul nu este sustenabil în forma sa actuală şi că dacă nu se va putea ajunge la un acord, Londra ar lua în considerare toate opţiunile, inclusiv acţiunea unilaterală prin articolul 16 din protocol.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 27 queries | Mysql time :0.047037 (s)